martes, 6 de enero de 2015

L'Ajuntament garanteix el servei de Planificació Familiar de Sant Andreu de la Barca





En uns moments on l’Organització Mundial de la Salut constata que la planificació familiar és “essencial” per garantir una bona salut sexual i reproductiva dels homes i dones, la Generalitat de Catalunya vol deixar de prestar el servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva de Sant Andreu de la Barca.


Mentre la Generalitat vol traslladar el servei fora de la ciutat, el PSC garanteix la seva permanència assumint-lo als pressupostos municipals.


Ni el trasllat a altres municipis, ni la derivació a altres serveis d’altres centres poden ser una solució a una necessitat que l’Administració ha de garantir. Precisament, quan fa pocs dies coneixíem dades sobre el número d’embarassos no desitjats en la gent jove, sabem que només podrem reduir-los mitjançant la promoció de la salut sexual i reproductiva (com la que es fa en el servei de planificació familiar).

Per això, és del tot lamentable que un govern autonòmic –de país- es desentengui d’aquesta manera d’un servei d’alta demanda que des de fa anys ofereix bons resultats als veïns, i especialment veïnes, de la nostra ciutat, tractant qüestions com les patologies ginecològiques, disfuncions sexuals o l’esmentada prevenció d’embarassos no desitjats i mètodes anticonceptius.

Finalment, l’Ajuntament governat pel PSC es farà càrrec del servei, com ha anunciat l’alcalde Enric Llorca, tot demostrant una vegada més que la salut i la igualtat sí són una prioritat pels i les socialistes.

L’aprovació de la Llei de Salut Sexual i Reproductiva i d’interrupció voluntària de l’embaràs en 2010 i la seva defensa, els recursos de salut i educació en prevenció i les campanyes marquen la forma de governar del Partit Socialista. A Sant Andreu de la Barca ho fem també mitjançant campanyes, projectes innovadors i atraients (a través de la música, el dibuix, etc.) i mantenint recursos com el servei de planificació familiar que gràcies al PSC quedarà garantit.

Rubén Castro Torres
Primer secretari de la Joventut Socialista de Sant Andreu de la Barca


No hay comentarios: